Ποιοι Είμαστε

Δύο γενιές ορθοδοντικών

Ποιοι Είμαστε

Αναστάσιος Ζαφειριάδης

Διδάκτορας Οδοντιατρικής Α.Π.Θ.

D.D.S., M.Sc., Dipl.Ortho., Dr.Dent.


O Αναστάσιος Ζαφειριάδης είναι Eιδικός Oρθοδοντικός και Διδάκτορας της Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2005. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορθοδοντικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης της ορθοδοντικής από το Υπουργείο Υγείας το 2010. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Οδοντιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2017.

Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε ακαδημαϊκά βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως η European Orthodontic Society, η World Federation of Orthodontics, η Balkan Association of Orthodontist Specialists (ιδρυτικό μέλος), η Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος, η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, η Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας κ.ά.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ποιοι Είμαστε

Ανδρέας Ζαφειριάδης

τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδοντικής Α.Π.Θ.


O Ανδρέας Ζαφειριάδης είναι Eιδικός Oρθοδοντικός και τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1974. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1987. Απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης της ορθοδοντικής από το Υπουργείο Υγείας το 1990. Ανέβηκε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. το 2013.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε ακαδημαϊκά βιβλία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει αρκετές ομιλίες σε συνέδρια. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως η European Orthodontic Society, η World Federation of Orthodontics, η Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος, η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ιδρυτικό μέλος) κ.ά.

Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (1990-1994, 1997-2012), διατελώντας στη θέση του Ταμία (1997-2006) και του Γ. Γραμματέα (2006-2012). Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής πολλών ορθοδοντικών Συνεδρίων και Σεμιναρίων.